به نام خدا
در این نوشتار کوتاه میخواهم کتابی را معرفی کنم که میتواند یکی از نیم پلههای ترقی در نوشتن باشد و کمک شایانی به شناخت داستان و متد داستاننویسی به شما و منِ مبتدی، بکند.
مجموعه داستانی با 43 داستان کوتاه به انتخاب «جمال میرصادقی». به نام «20 با 23 داستان از داستان نویسان نسل سوم»
شاید سبکهای داستان نویسی را نمیشناسید، شاید با خصوصیات راویها و نوع روایتهای داستانی، دقیق آشنا نیستید، پس واجب است که این کتاب را بخوانید.
این کتاب را باید در زمرهی کتابهای آموزش داستاننویسی به سبک جمال میرصادقی گنجاند. جمال میرصادقی از نویسندگان مورد علاقهی من است.
داستانهای این مجموعه مثل آدمهای دنیای واقعی هیچ یک شبیه دیگری نیست. هرکدام فردیت و موجودیت خودش را دارد. تنوع زیادی دارد و هرکدام از شگردی استفاده کرده است. هر کدام از زاویهای روایت شده است که مناسب ترین برای رساندن مفهوم مورد نظر بوده است.
داستانهای قوی، خواندنی، یادگرفتنی و در ذهن ماندنی.
داستانهایی که بنا به گفتهی جمال میرصادقی میتواند از درخشانترین داستانهای جهان هم محسوب شود.
«ما در زمینهی داستان کوتاه برخلاف رمان بسیار پیشرفت کردهایم و نویسندههای ما داستانهای کوتاه ممتازی آفریدهاند. بعضی از این داستانها با بهترین داستانهای غربی برابری میکند. وقتی این داستانها به زبانی دیگر برگردانده میشود، مورد استقبال بسیاری قرار میگیرد و به چاپهای متعدد میرسد…»
(جمال میرصادقی)
داستانهای کوتاه بدون نقص را میتوانید در این کتاب بخوانید و مطمئن باشید در نوع خود بهترین هستند و میشود بر شیوه فنی و محتوایی داستانها تکیه کرد، برای نوشتن از آنها کمک گرفت.
هم صداهای زنانه دارد و هم صدای مردانه. از موضوعات مرگ و جنگ تا ازدواج و مهاجرت و …
جمال میرصادقی بعد از هر یک از داستانها به تفسیر داستانها از لحاظ سبک، فنی و محتوایی پرداخته و نمونه هایی برتر جهانی از نوع داستان را برای مثال آورده است.
شخصا از خواندن این کتاب تفسیر داستان را یاد گرفتم و با سبکهای داستاننویسی بیشتر و بهتر آشنا شدم. می توانم این کتاب را به عنوان کتاب مرجع روی میزم، در دسترسم داشته باشم.
در بین داستانهای این مجموعه از نویسندههای نام آشنا نیز داستان خواهید خواند.
مثل:
آراز بارسقیان، کاوه فولادی نسب، زهره واعظیان، گیتی رجب زاده، محمد میرصفا، هانیبال الخاص، سارا سالارزهی، فرزانه بحرالعلومی، نیلوفر نیاورانی و …
*کپی مطلب با ذکر منبع مجاز است
(افروز جهاندیده)