«جنس دوم» را همه می‌شناسند. زن، به عنوان جنسِ دوم در جهان مطرح است. این کتاب «سیمون دوبووار» نویسنده، فیلسوف و فمنیست مشهور، در زمان انتشار بسیار جنجال‌برانگیز بوده است.

«سیمون دوبووار» در «جلد دوم جنس دوم» به مسائل مهم و امروزی‌تری می‌پردازد. در جلد اول، از نظر تاریخ، اسطوره، مذهب، ماتریالیسم و فیزیولوژی زنان را بررسی کرده است. جلد اول مقدمه و زمینه‌ای برای ارائه‌ی جلد دوم است که حتما باید به ترتیب خوانده شود.

در مورد جلد اول جنس دوم اینجا بخوانید

در جلد دوم مسئله‌ی زن، زن‌بودن، زنانگی، ارتباط با مردان را از کودکی تا پیری بررسی می‌کند. در میان این خط سیرِ از کودکی زن تا پیری، مسائلی نیز وجود دارد. مانند، آشنایی جنسی، زن همجنس‌باز، زن شوهردار، مادری، زندگی اجتماعی، فاحشگان و روسپیان. از تمام جهات و جنبه‌هایی که زنان با آنان درگیر بوده‌اند و هستند، بررسی می‌شود.

این جلد به چهار قسمت تقسیم شده است:  شکل‌گیری، موقعیت، توجیه‌ها، به سوی رهایی.

 

اگر می‌خواهید بدانید:

چطور می‌شود زنی عارف و مذهبی می‌شود و در افکار این زنان خشکه‌مقدس چه می‌گذرد!

چطور می‌شود زنی همجنس‌باز می‌شود؟

چه عواملی باعث می‌شود زنی به فاحشگی رو بیاورد؟

زنِ خودشیفته و نارسیست چگونه فکر می‌کند؟

زنِ عاشق از عشق و مردی که معشوقه‌اش است چه می‌خواهد؟

عشق از منظر زنان چگونه است؟

زنِ مستقل با چه مشکلاتی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند؟

پاسخ تمام این سوال‌ها را در جلد دوم جنس دوم پیدا خواهید کرد؛ به کامل‌ترین و جامع‌ترین شیوه‌ی ممکن!

در قسمت چهارم کتاب، راه رهایی زن از قید و بندهایی که به قدمت زندگی بشری است را بیان می‌کند. مخصوصا این فصلِ «به سوی رهایی» بسیار قابل‌توجه و خواندنی است. برای زنان امروزی که می‌خواهند مستقل و آزاد باشند و در عین حال زن باشند، مفید و راه‌گشاست.

در قسمت پایانی کتاب هم مصاحبه‌ای با «سیمون دوبووار» منتشر شده است که در مورد توهین، تحقیر و تهدیدهایی که بعد از نوشتن جنس دوم تحمل کرده است از زبان خود او می‌خوانیم.

واکنش و عکس‌العمل‌های عجیبی که سخت و دردناک بوده. ولی «سیمون دوبووار» موافقان پرشوری نیز داشته است: از مرد و زن که بسیاری از زن‌ها این کتاب را نجات‌بخش خود می‌دانند. و پر بیراه نیست که این کتاب با شناختی که از زنان به صورت دقیق و جامع به دست می‌دهد، باعث می‌شود هم زن خودش را بهتر بشناسد و هم مردان، زنان را بشناسند.

اگر می‌خواهید زنان را بشناسید، این کتاب اولین و بهترین کتابی است که می‌تواند شما را از تمام ویژگی‌های زنانه آگاه کند. می‌تواند در تربیت نسل بعدی زنان راهنما باشد. برای تربیت دخترانی موفق، مستقل و شاد باید این کتاب را خواند.

*

*

نقل‌قول‌هایی از کتاب:

«دختربچه، در حد فاصل تولد تا بلوغ، بزرگ شده، اما هرگز احساس بزرگ‌شدن نکرده است…»

«اما دختربچه در شکوفه زدن سینه‌اش ایهام کلمه «زنده» را احساس می‌کند. او نه طلا است و نه الماس، اما ماده‌ای غریب، جنبان و نامعین است و در قلبش کیمیاگری‌های ناپاکی انجام می‌گیرد…»

«اضطراب زن‌بودن است که پیکر زنانه را می‌خورد…»

«می‌خواهید آدم با دامن به کجا برسد؟ ازدواج یگانه کسب و کار زنان است؛ مردها هزار بخت مساعد دارند، زن‌ها فقط یکی دارند، مانند صفر در معامله‌های بانکی هستند.»

«اجبار به پنهان‌کردن نوارهای بهداشتی و مخفی نگهداشتن قاعدگی‌هایش، او را به دروغ می‌کشاند.»

«ازاله‌ی بکارت، اختتام هماهنگ تحولی مداوم نیست، بلکه جدایی ناگهانی با گذشته و آغاز دروه‌ای نو است.»

«بستر برای زن عبارت از «خدمتی» است که مرد در ازای آن با دادن هدیه یا تضمین حمایت از زن، از او تشکر می‌کند.»

«به زن امکان آن داده نشده که تن خود را به اراده بدل کند»

«بهره‌مند کردن دیگری، یعنی تسلط یافتن بر او؛ خود را تفویض کردن به دیگری، یعنی انصراف از اراده‌ی خود.»

«امروزه مرد، معرّف مثبت و خنثی است، یعنی معرّف نر و موجود بشری است، حال آن‌که زن منحصرا منفی، ماده، است. هر بار که زن به مثابه‌ی موجودی بشری عمل می‌کند، اعلام می‌شود که او خود را همانند مرد می‌کند. فعالیت‌های ورزشی، سیاسی، روشنفکرانه، تمایل به زن‌های دیگر، چون اعتراضی مردانه تعبیر شده است.»

«زن واقعی عبارت از محصولی مصنوعی است.»

«پیکر زن، چیزی است که خریداری می‌شود؛ برای زن، پیکر معرّف سرمایه‌ای است که او اختیار بهره‌برداری از آن را دارد»

«قطعا در ازدواج تجاوز به عنف بیشتری صورت می‌گیرد تا در خارج از ازدواج!»

«خانواده برای زن عبارت از سهمی است که در روی زمین به او اختصاص یافته است؛ بیان ارزش اجتماعی او و بیان درونی‌ترین حقیقت او است. زن هیچ‌کاری نمی‌کند، بنابراین خود را حریصانه در هر چه دارد می‌جوید.»

*

*

*

برای خرید کتاب جنس دوم اینجا کلیک کنید.

افروز جهاندیده

در این سایت معرفی کتاب می‌خوانید، جزوه‌های درسی و سوالات امتحانی را می‌توانید دانلود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید